Norfolk: Kvůli oteplování má být jídlo zase na příděl?

03.11.2010 19:18

(Telegraph, Herald Sun) Na ostrově Norfolk v Tichém oceánu se dobrovolníci zapojili do průkopnického projektu. Poprvé na světě lidé dostávají osobní limit na emise CO2. Cap-n-trade už nikoli pro firmy, ale pro každého občana. Jinak řečeno každý člověk dostane od vlády limit na to, co může spotřebovat. Vojenské příděly jako za války. Zase vše bude na lístky - říkají tomu "carbon cards".

Například na nezdravé tučné jídlo spotřebujete více lístků, takže to si každý zatraceně rozmyslí. Díky tomu se sníží i obezita.

Když vám dojdou povolenky, budete buď hladem nebo si budete muset dokoupit další. Jinak řečeno, budete si muset koupit právo jíst a vláda rozhodne.

Experiment provádí Southern Cross University (Austrálie) konkrétně doktor Garry Egger.

Ostrov Norfolk původně býval britská trestanecká kolonie. Alarmisté zřejmě plánují přeměnit celou planetu v takovou trestaneckou kolonii.

Pokud se projekt osvědčí, hádám že se toho brzy chytne i Evropská unie.

Osobní limity na CO2 každého občana navrhoval i poradce německé kancléřky Merkelové, klimytolog Hans Joachim Schellnhuber (viz)

Limity na spotřebu osob jsou logický krok. Protože firmy se limitům emisí z výroby vyhýbají tím, že výrobu i s emisemi stěhují do ciziny (tzv. carbon leakage). V Číně vyrobené výrobky se pak dovezou zpět do země.

Takže milí čtenáři, užijte si svého blahobytu. Jste možná poslední generace, která smí jíst a kupovat si věci bez svolení šlechty.