Cancun: Skeptickému novináři odepřena akreditace

01.12.2010 07:13

(noteviljustwrong, M4GW) Phelim McAleer se věnuje žurnalistice už dvacet let. Dělal reportáže už např. při nepokojích v Severním Irsku, pracoval pro UK Sunday Times, byl zahraničním korespondentem Financial Times a The Economist... Jenže je také spoluautorem známého filmu Not Evil Just Wrong, což je kritika oteplovací doktríny.

OSN těsně pár dnů před zahájením mezinárodní konference o změnách klimatu v Cancunu mu odepřela akreditaci. OSN si zřejmě nepřeje vyvážené zpravodajství, nýbrž zpravodajství jednostranné. Nepřeje si, aby novináři účastníkům konfernce kladli nepříjemné otázky. Goebbels by měl z takové organizace konference radost.

"Poslal jsem jim tu samou dokumentaci, jaká byla přijatelná vloni v Kodani. Ale asi se jim nelíbilo, co jsem psal o kodaňské konferenci, tak se mě nyní snaží umlčet. Mě i další lidi, kteří mají otázky ohledně tohoto procesu... Jde o jasný signál. Položíte vědcům a politikům OSN nepohodlné otázky a už se nepodíváte na žádné akce organizované OSN. Nepříjemné otázky jsou zakázány," řekl McAleer.

Video ZDE např. ukazuje, jak klimytolog S. Schneider reagoval na otázku o Climategate.