Záznam z "Masarykových debat" v Hradci Králové

06.04.2013 17:15

23. ledna 2013 se na Universitě v Hradci Králové konala panelová diskuse z cyklu "Masarykovy debaty".  V minulých Masarykových debatách vystoupili například Miloš Zeman, Jana Bobošíková, Tomáš Julínek, Milan Kňažko, Petr Pithart, Eduard Sequens či Jan Sokol. 

Tentokrát byla předmětem debaty teze: "Globální oteplování způsobené člověkem je švindl".

Proti sobě stanuli Petr Mach (Svobodní.cz) a Vítězslav Kremlík  (Klimaskeptik.cz) na straně klimaskeptiků a proti nim Ladislav Metelka (ČHMÚ) a Alexander Ač (CzechGlobe) na straně alarmistů.

Organizátoři záznam na webu uveřejnili teprve po 2 měsících, proto akci bylo možno zhodnotit až na přelomu března a dubna.

https://www.masarykovydebaty.cz/debaty/globalni-oteplovani-zpusobene-clovekem-je-svindl

masaryk.png

 

V debatě klimatologové předvedli pozoruhodnou neznalost základů klimatologie. Je znepokojivé, že právě podle takových "odborníků" se řídí Akademie věd a další instituce. Podrobnosti včetně videozáznamu viz v článku "Jak se stát českým alarmistou".

Debata potvrdila klasický bonmot Marka Twaina: "Lidé svá přesvědčení zpravidla přebírají z druhé ruky a bez ověření od autorit, které ale samy danou otázku nezkoumaly a samy svůj názor také jen převzaly od někoho, kdo to také nezkoumal a jehož mínění nemá hodnotu zlámaného pětníku..."