Vicepředseda IPCC přijat do Římského klubu

26.10.2010 20:04

(Peccei, desertec) Vicepředseda IPCC Jean-Pascal van Ypersele bude přijat za čestného člena Římského klubu. Oznámení stojí na webových stránkách IPCC. Slavnostní přijetí do klubu proběhne 29.září 2010 kde jinde než v  Bruselu. Jean je Belgičan.

Připomínám, že Římský klub je think-tank, který si celý klimatický alarmismus kdysi vymyslel. 1972 kub vydal "Meze růstu" - bibli alarmismu. K členům klubu patří Al Gore i Maurice Strong. Kanadský ropný magnát Strong je zakladatel UNEP, což je eko-agentura OSN, pod kterou patří IPCC.

V knize "První globální revoluce" (1991) Římský klub napsal: "Lidé potřebují společnou motivaci, nejlépe společného nepřítele, aby se dokázali sjednotit... Buď skutečného nepřítele, nebo nějakého, kterého si za tím účelem vymyslíme... Napadlo nás, že tuto roli by mohlo hrát... globální oteplování...."

A k tomu účelu byla založena IPCC. Aby se vymyslel fiktivní nepřítel.

Nyní už se obě firmy ani nenamáhají zastírat svoje propojení. Římský klub stojí za projektem Desertec - osázet Saharu solárními panely a dodávat elektřinu do Evropy. Pak budou mít Evropu v hrsti. Potřebují to ale nějak zdůvodnit a dotovat. A k tomu se hodí podpořit alarmismus. Když bude mít firma Desertec svého člověka v IPCC, to se může hodit.

La Famiglia tě vítá, Jeane. Don Corleone posílá pozdravy

 

Zvláštní je, že na schůzi v Koreji IPCC přijala na radu InterAcademyCouncil reformní doporučení (text zde), že konflikty zájmů napříště jsou zakázány. Jean ale asi na schůzi nedával pozor, četl si pod lavicí nebo zrovna chyběl. Tak to neví.