V Chicagu proběhla IV. mezinárodní konference o změnách klimatu

19.05.2010 23:26

(Heartland.org) V Chicagu  16-18.května 2010 proběhla Čtvrtá mezinárodní konference o změnách klimatu (Fourth International Climate Change Conference). Jistě jste ji v našich (ne)sdělovacích prostředcích (ne)zaznamenali. Ekonomický think-tank Heartland Institute si každým rokem zve přední vědce z celého světa, aby ekonomům poradili, zda se hospodářsky vyplatí bojovat se skleníkovými plyny.

Jde tedy o nezávislou nevládní konferenci, která nezávisí na lidech jako je Al Gore, Pachauri či Maurice Strong a dalších lobbistech z Uhlíkové burzy CCX.

Nežli mávnete rukou, že jde jen o obskurní slet popíračů, kverulantů a okrajových konspiračních teoretiků, přečtěte si Program a seznam hostů:

 

Dr. Roy Spencer, který před 20 lety vynalezl metodu satelitního měření teplot a dodnes má na starosti jeden ze dvou satelitních kompozitů (UAH).

Stephen McIntyre, který už prakticky 10 let musí opravovat práci po Michaelu Mannovi a několikrát Manna donutil, aby vydal Corrigendum (opravu) ke svému článku. Přestože McIntyre je původně geolog - jaká ostuda, když je Mann na vlastním poli poražen "amatérem".

William Gray, který už více jak generaci má na starosti předpovědi hurikánů v Atlantiku (jejíž metodiku vyvinul).

Eigil Friis-Christensen (Kodaň), kolega H. Svensmarka (Svensmarkova teorie), člověk, který poukázal na korelaci mezi délkou solárního cyklu a intenzitou sluneční aktivity.

Čechoameričan George Kukla (emigroval po roce 68), kterého konzultoval v 70.letech Kongres v éře obav z ochlazování.

a další.

Na webu konference najdete videozáznamy přednášek jednotlivých účastníků (anglicky). Součástí přednášek jsou Powerpoint prezentace s poučnými grafy.

 

BEZ OSN

Pokud se nad tím zamyslíte, toto je vlastně JEDINÁ opravdová konference o změnách klimatu. Medializované konference typu COP (jako Kodaň nebo Bali), které organizuje OSN, jsou srazy politiků, nejsou to vědecké diskuse.

A na vědeckém sympóziu World Climate Conference v září 09 v Ženevě byly nealarmistické názory umlčovány. Ovšem, organizovala to přece OSN. Když se Mojib Latif odvážil podotknout, že podle cyklů Pacifického oceánu (PDO) bychom měli teoreticky čekat třicet let poklesu/stagnace teplot, div ho tam neukřižovali. To lze těžko označit za seriozní konferenci.

OSN by neměla takové věci organizovat. Je totiž v konfliktu zájmů. Chce slyšet jen takové pravdy, které podpoří jejich snahu získat do rukou OSN co nejvíce moci. Takové to "národní státy nemohou řešit klimatické změny samy, proto je nutné zavést světovou centrální nucenou správu a předat moc a peníze do našich rukou, už se nemůžeme dočkat". Pak by nám šibalové z OSN do všeho mluvili tak, jako nám dnes do všeho mluví Brusel. Pokud někdo má o OSN nějaké iluze, ať si přečte něco o "Durbanské konferenci o rasismu a xenofobii"  (https://www.eyeontheun.org).

Výhledově uzdravení klimatologie vyžaduje, aby odborníci z obou stran sporu začali chodit na STEJNÉ konference. Aby tam vedli dialog. Jednu prezentaci by přednesl alarmista Jim Hansen, druhou Stephen McIntyre. A změřili by své argumenty. Toho se ale hned tak nedočkáme. Stejně jako reformy OSN.