Stroj času: Závěry příští zprávy IPCC jsou známy předem

24.11.2010 19:23

(AFP) Vždycky když už si říkám, že klimatické téma je úplně vyčerpané, přijde něco, kde se člověk vzpírá věřit vlastním očím. Agentura AFP zveřejnila toto:

 

"Příští zpráva IPCC ukáže, že oteplování je ještě horší než jsme si mysleli" (Next climate warming report will be dramatically worse)

Citace: Vůdci OSN požadují od blížícího se kliimatického summitu v Cancunu "konkrétní výsledky", protože globální oteplování se zrychluje, řekl jeden z organizátorů.

Robert Orr, generální podtajemník OSN pro plánování, řekl, že příští zpráva IPCC o globálním oteplování bude daleko horší než ta předchozí (much worse than the last one).

... Uvedl, že generální tajemník OSN Ban Ki-moon v Cancunu světovým vůdcům jasně vysvětlí, že "se nesmíme nechat uchlácholit tím, co hlásají popírači klimatu... Důkazy totiž říkají pravý opak - říkají, že musíme hned jednat, protože vědci se shodují, že klimatická změna existuje a je stále rychlejší." (scientists agree that climate change "is happening in an accelerated way.)

"Přípravy pro další zprávu IPCC už odstartovaly a vše, co v příští zprávě uvidíte, bude daleko dramatičtější než v té předchozí , protože tím směrem zkrátka ukazují všechny údaje"

("As preparations are underway for the next IPCC report, just about everything that you will see in the next report will be more dramatic than the last report, because that is where all the data is pointing.")

==================

Komentář Klimaskeptik.cz: To je dobrá zpráva. Když už předem známe výsledky, můžeme IPCC rozpustit a ušetříme... Není divu, že šéf OSN zná výsledky dříve než vědci. Zadavatel nejprve rozhodne, co chce aby se napsalo a vědci se dozvědí, co mají napsat, teprve až dostanou objednávku.