Stephen McIntyre vyzývá ke zklidnění emocí

20.05.2010 03:01

Stephen McIntyre je postrachem klimatologů. Ačkoli nemá z jejich oboru diplom, opravuje po nich jejich chyby. Mann i Jones si s ním užili svoje.

A hacker, který se naboural do počítačů CRU a zveřejnil jejich data a e-maily, tak učinil právě kvůli McIntyrovi. CRU Stevovi odmítala vydat údaje, na které měl nárok podle zákona o svobodě informací (FOIA). A když Phil Jones oznámil, že data neukáže, protože je prý "ztratil", číše přetekla.

Komusi došla trpělivost a ta data zveřejnil za Phila.

Dozvíme se někdy, kdo ten hacker byl? Že by Neo?

=========================

 

Steve vyzývá ke sklidnění emocí. Alarmisté i klimaskeptici se vzájemně označují za zkorumpované podvodníky, které si koupila bohatá lobby. Výsledkem je zákopová válka.

Stevovi se nelíbí tažení prokurátora Kena Cuccinelliho proti Mannovi. Vadí mu, že se to dá vykládat jako hon na čarodějnice.

Narozdíl od pana McIntyra, jehož odborné práce si hluboce vážím, se domnívám, že alarmisté se skutečně dopustili podvodů a snažili se před námi utajit pravdu a dělají to dodnes. A myslím, že máme právo to říkat. Protože z masmédií se to lidé nedozvědí.

Ovšem, my klimaskeptici jsme ochotni vzdát se vendety, přestat apokalyptikům nadávat a sednout si k jednacímu stolu. To my přece léta voláme po dialogu. Jenže z druhé strany takovou ochotu nevidím. Prvním krokem k usmíření obou stran a k znovusjednocení obou frakcí klimatologie je uznání chyb a vyjádření ochoty k reformám.

Jenže se obávám, že kdyby Steve překročil práh Al Gorova ranče s nabídkou míru, pustili by na něj psy. To se pak vede dialog dost špatně.