Ptactvo odmítá ekologické zemědělství

24.05.2010 08:12

(neviditelnypes) Musím upozornit na úsměvný článek J.Petra na NP o výzkumu, který porovnával, zda ptáci dávají přednost ozobávání potravin pěstovaných bez chemikálií či přihnojovaných chemicky. Výsledky staví na hlavu základní premisy environmentalistických dogmat.

 

 

"Pokud by nějací vědci zjistili podobně negativní efekt na ptactvo u geneticky modifikované plodiny, byla by zpráva o tom tentýž den ve všech novinách, na všech rozhlasových i televizních stanicích. Internetové servery by se jen vařily. Ochránci přírody by nastoupili před ministerstva životního prostředí od Londýna po Bukurešť, nechali by se natáčet televizními štáby s obří maketou mrtvého skřivana polního a v odvolání na princip předběžné opatrnosti by požadovali okamžitý zákaz všeho, co vyšlo z dílen genových inženýrů.

Když má máslo na hlavě ekologické zemědělství, je ticho po pěšině. Těžko se dá očekávat, že před budovu ministerstva životního prostředí nastoupí vyděšení a pobouření ochránci přírody a bez sebe strachem o biodiverzitu polních ekosystémů budou kategoricky požadovat zákaz ekologického zemědělství, dokud se na sto procent neprokáže, že bioplodiny ptactvu neškodí."

Není to první takto vtipný a přitom čistě věcný článek z pera J.Petra. Vřele doporučuji také ten o kýblu.