Prestižní vědecký časopis "Nature" na straně popíračů Climategate

16.03.2010 11:16

(Nature) Úvodník z Nature hájí alarmisty. Ovšem, Nature má sama máslo na hlavě. Protože právě Nature v dubnu 1998 uveřejnila Mannův hokejkový graf (článek označovaný jako MBH98), aniž by si jakkoliv ověřovala zdrojová data. Mann je odmítal komukoliv ukázat. To je ostuda.

Cituji: "Klíčové vědecké argumenty, které dokazují, že za globální oteplování může člověk, nebyly nijak zpochybněny. Na tom aféry nic nemění a je třeba to opakovat znovu a  znovu....Vědci si musí přiznat, že jsou v situaci pouliční války...a že na čem záleží jsou vztahy s médii... Většina vědců je v tomto boji zcela zaskočena, protože ten boj se týká vědy jen okrajově... Slušnost, věda a fakta jsou v tomto zápase irelevantní... Bohužel tento atak funguje, jak ukazují průzkumy veřejného mínění... Paradoxně veřejnost přestává věřit v klimatickou vědu ve chvíli, kdy naše porozumění změnám klimatu je silnější než kdykoli předtím..."

Článek je drze nadepsán "Climate of fear" čili atmosféra strachu. Stejný název měl před lety Lindzenův článek, kde popisuje, jak alarmisté vedou "hon na čarodějnice" proti klimaskeptikům, vyhazují je z práce, zakazují jim publikovat a odnímají jim granty. Taková ironie.

Alarmisté dostávají ochutnat vlastní medicíny a moc se jim to nelíbí. Slyšeli někdy přísloví "Kdo s mečem zachází, ten mečem schází?"