Oteplování? Ne. Dekáda 2001-2010 měla nejvíce sněhu v historii

15.05.2010 21:57

(Wattsupwiththat) Zima skončila, je čas rekapitulovat. Ehrlichovi lidé, kteří podepsali Dopis 255 vědců (Anticharta 2) na podporu alarmismu píší: "Planeta se teplí kvůli rostoucí koncentraci skleníkových plynů v atmosféře. Jedna zasněžená zima ve Washingotnu na tom nic nemění" (The planet is warming due to increased concentrations of heat-trapping gases in our atmosphere. A snowy winter in Washington does not alter this fact).

To je pravda. Jedna zima nic nemění. Je to ale opravdu jen jedna zima? Globální oteplování stávkuje už deset let.

 

 a) Globální teploty se nám kolem března zvýšily oproti uplynulým letům, ale stále jsou chladnější než 1998. Viz satelitní měření teplot dle webu dr. Roye Spencera (UAH) zde 

Deset let a oteplování stále nikde. Kam se podělo? Nevíme a je to ostuda, že to nevíme (cituji Kevina Trenbertha). Oteplování se třeba časem zase rozběhne, kdo ví? Podstatné ale je, že klimatologové tuto ochlazovací dekádu NEPŘEDPOVÍDALI. Zpětně samozřejmě mohou dodatečně vymýšlet chytrá vysvělení. Ale jejich modely to nepředpověděly.

Od prognóz Jima Hansena z NASA (1988), "co se stane, když nesnížíme emise CO2", nás dnes už dělí neuvěřitelého půl stupně Celsia. To je skoro tolik, o kolik se oteplilo za celé 20.století. Je to rekord v tom, jak velkou chybu lze v předpovědi vůbec udělat. Šup do  Guinessovy knihy rekordů!!!

 

 

(Rudě Hansenova předpověď, černě realita)

 

b) Posledních 10 let jsme měli na severní polokouli během zim nejvíce sněhu od počátku záznamů. O hodně více sněhu než v 80-90.letech. To je doklad toho, že extrapolovat z posledních 20 let není dobrý nápad.

 

 

 

c) Tato zima 09/10 měla na severní polokouli nejvíce sněhu od roku 1980. Tři ze čtyř nejvíce zasněžených zim spadají do poslední dekády (1978, 2010, 2008, 2003)

 

Odkud jsou data o sněhu? Z Rutgers University: Global Snow Lab

 

d) David Viner varuje

V roce 2000 nám klimatologové (to nemyslím jako urážku) říkali, že sníh už neuvidíme a naše děti budou sníh znát jen z obrázků. Viz článek Snowfalls are just a thing of the past Výtečník, který to tehdy řekl (David Viner), dnes šéfuje klimatickému programu British Council!

https://www.britishcouncil.org/new/press-office/spokespeople/David-Viner/

Divíte se? British Council přece dělá kurzy angličtiny, ne? Nyní si ale přibrali vedlejšák. Využijí globální infrastruktury pro šíření evangelia globálního teplení. Jméno jeho budiž pochváleno. A vybrali si do čela pana Sníh-už-neuvídíte-Vinera. Opravdu si BC myslí, že tento člověk je pro ně zárukou vědecké kvality?

 

Závěr:

Potvrzuje se stará zásada, která platí už od 70.let. Počkejte si, co klimatologové předpoví na příštích 10-20 let a pak vyberte peníze a jdete si vsadit na pravý opak.