Nová sada kompromitujících e-mailů: Climategate 2

07.03.2010 18:26

PDF s e-maily si můžete přečíst anglicky zde

Climategate a aféra s Himalájemi ukázaly, že zprávy IPCC (o které se opírají politici, ve svých rozhodnutích) obsahují nepravdy, neověřené drby a zfalšované grafy. E-maily, které (zase) unikly na veřejnost, ukazují, že nic z toho klimatology netrápí.

Podle nich jediný problém je, že to prasklo.

V e-mailech, které unikly na veřejnost, se klimatologové radí  o tom, jak zorganizovat propagandistickou kampaň: konference, veřejné prohlášení, placená reklama v novinách, koordinovat kampaň s médii, NGO, politiky. Chtějí veřejnosti sdělit, že Climategate nic nemění na tom, že klimatická věda je solidní a že se opravdu blíží konec světa. Mediální protiútok.

Cituji: "Všichni jistě máme obavy o vědeckou integritu - ale problémem není integrita IPCC - problémem je, jak zajistit, aby se veřejnost dozvěděla o tom, jak MY se strachujeme o budoucnost lidstva."

Stejnou reakci jsme viděli u Grosse a Čunka: "Aféra vytváří dojem, že jsme něco zlého udělali. Ale my nic neprovedli. Jen jsme to nedokázali správně "vykomunikovat. Jde jen o problém v komunikaci."

Plánují také vytáhnout nějaké svinstvo na klimaskeptického US senátora Inhofeho a obvinit ho z McCarthysmu. To jako že oni sami jsou jen nevinné oběti štvanice.

Mezi autory e-mailů jsou klimatolog Stephen Schneider (který v 70. letech varoval, že přichází doba ledová) a šílenec Paul Ehrlich (v 60. letech nás strašil že kvůli přelidnění brzy umřeme hlady a požadoval nucenou sterilizaci lidí). Oba ze Stanford University. Známé firmy.