Zajímavost: První knihu o démonizaci uhlíku napsal nacista

12.03.2011 09:36

Mark Musser. The Nazi Origins of Apocalyptic Global Warming Theory. American Thinker 15. února 2011

Luboš Motl. The nazi father of global warming apocalypse. The Reference Frame 15.února 2011

(Rozšířená aktualizace našeho staršího článku)
============================ 

Aby bylo jasno: Ekologii nevymysleli nacisté, byť na tomto poli byli velmi aktivní. Jejich ochranářství bylo spíše dědictvím romantismu 19.století - idealizace preindustriální minulosti.

Ani skleníkový efekt si nevymysleli nacisté.  Ten objevil už v 19.století Švéd Arrhenius.

Ještě v 70.letech si vědci nebyli jisti, zda uhlík má dost síly, aby zabránil lidmi způsobenému... ochlazování. Viz známá studie Schneidera a Rasoola ze 70.let.

https://pubs.giss.nasa.gov/abstracts/1971/Rasool_Schneider.html

Asi první známý vědec, který tvrdil, že CO2 způsobí alarmující oteplování, byl Bert Bolin, později první šéf IPCC.

Bolin získal doktorát v roce 1956 a teprve v roce 1959 veřejně vystoupil se svými názory o nebezpečnosti uhlíku.

https://www.guardian.co.uk/environment/2008/jan/09/climatechange.mainsection

Někdo ho ale předběhl.

Už rok předtím - v roce 1958 - eko aktivista Schwab napsal knihu, kde uhlík démonizuje a to doslova. Tato démonizace už má všechny znaky dnešní alarmistické propagandy o hrozícím konci světa kvůli zdvojnásobení hladin CO2.

Kniha má faustovsku zápletku. Průmyslová revoluce je prý dílem Ďábla, který se takto snaží zničit Dílo boží pomocí znečištění.

===========================

(Kniha ke stažení ZDE či ZDE). 

Otevřete Kapitolu 3 a uvidíte následující:

CITACE:

Ďábel hovořil dále: „Nalákal jsem člověka na pokušení mamonu a povrchního přepychu. Člověk návnadu spolkl i s navijákem. A od té doby neúnavně a důmyslně pracuje na otrávení té atmosféry, kterou sám dýchá.“

„… Pokud bude pokračovat současné tempo industrializace, tak do sta let bude vzduch obsahovat dvojnásobek současného množství oxidu uhličitého.“

"A co od toho očekáváš?“ zeptal se Sten.

„Velké množství druhů rostlin, které jsou pro lidský život nezbytné, jednoduše vymře. Bude více nemocí jak lidských tak zvířecích; budou nižší úrody a kvalita potravin se zhorší. Oxid uhličitý ve vzduchu zachytí a rychleji zadrží teplo vyzařované zemí. To způsobí, že klima se oteplí a polární led začne tát. V důsledku toho dojde k nárůstu hladiny oceánů a celé kontinenty se zatopí.“

Ďábel se obrátil ke svým návštěvníkům. „Jak vidíte, děláme vše pro to, aby tato setba Smrti ve vzduchu byla hojně zásobena.“

"Proč setba Smrti?“ zeptala se holčička.

...

atd.

 

===========================

 

Schwab patřil ke generaci, kterou odchoval hitlerovský ekofašismus. Býval členem NSDAP. Narodil se v Praze, ale žil v Rakousku. Byl aktivní i po válce.

Schwab v Salzburgu 1958 založil Světovou unii pro ochranu života – World Union for Protection of Life (Weltbund zum Schutz des Lebens), která existuje dodnes. 

V letech 1974-82 předsedou této ekologické organizace byl Werner Haverbeck. I on byl odchovanec ekofašistické éry a na jeho názorech to zanechalo stopy.

Haverbeck už v roce 1933 založil Říšskou ligu pro ochranu lidových tradic a krajiny (Reichsbund Volkstum und Heimat, později přejmenmováno na Bund Heimatschutz). Ta sjednotila všechny dosavadní spolky na ochranu přírody v Říši. 

V roce 1963 Haverbeck založil vlastní ekologickou organizaci – Collegium Humanum. Mělo jít o „Heimvolkshochschule für Umwelt und Lebensschutz“. Vydávali vlastní časopis „Stimme des Gewissens“. 

V roce 2008 policie udělala na tyto ekologisty zátah a Collegium Humanum zakázala za propagaci nacismu a popírání holokaustu.

German Government Bans Two Groups Attracting Holocaust Deniers. Bloomberg 7. května 2008