Lidovky: Ať rodiče nejezdí autem, EU straší žáky vedrem

18.04.2011 19:52

(LN) Přesvědčit dospělé je problém. Dospělí přemýšlejí, kladou všetečné otázky, jsou podezíraví. Děti ale učebnice berou jako fakt. Proto se Evropská unie snaží své klimatické náboženství vtloukat do hlavy dětem, dokud jsou tvárné a ještě důvěřivé.

Biologové této fázi výchovy mláděte říkají "imprinting".

Nyní Evropská komise vydala pro děti kreslenou knížku "To strašné vedro", kde se tvrdí vědecky nepodložené báchorky, že prý lidé mají na svědomí nárůst požárů.

Hodný pan hasič v knížce vysvětluje dětem, proč chudáku kreslenému zajíčkovi shořel pelíšek. Mohou za to zlí rodiče dětí, protože zvráceně jezdí autem, pracují zvlčile v továrnách a sadisticky používají elektřinu. Tyto zvrhlé činnosti vedou k emisím CO2 a jsou tak příčinou ničení klimatu a nárůstu požárů.

Chlapeček na konci knížky říká, že opravdoví HRDINOVÉ (rusky: Geroj) jsou lidé, kteří se snaží snížit emise skleníkových plynů. Tedy hrdinové jsou lidé jako Al Gore, Pachauri, Michael Mann, Babiš, solární baroni a eurokomisaři jako Špidla. 

Propagandistická brožurka je česky ve formátu PDF ke stažení zde z webu Evropské komise.

Pojem brainwashing dostává nový rozměr. Ale když to dokážou v banánových republikách, zvládneme to také. Yes we can!

Evropská komise tímto pamfletem nepochybně reaguje na ruské požáry z roku 2010. K tomu, zda za ruské požáry 2010 může nějaký dlouhodobý trend zhoršování sucha jsem se už vyjádřil v článku "2011: Změna klimatu způsobuje hladové nepokoje po celém světě?"