Arizóóna: Jak souvisí ilegální imigrace s klimatem?

02.05.2010 09:48

(Chicago Sun Times) Aby Demokraté v USA prosadili uhlíkovou daň (Waxman-Markey bill), potřebují hlasy pár Republikánů. Senátor Graham jim však na poslední chvíli svou slíbenou pomoc odřekl. Proč? Protože Demokraté se rozhodli nahonem spíchnout zákon na podporu ilegální imigrace (sic). Chudí imigranti zpravidla totiž volí Demokraty. Jako někdo dováží banány nebo uhlí, američtí Demokraté takto importují nové voliče.

Demokraté asi reagují na nejnovější skandál. Stát Arizona totiž přijal zákon podle kterého je protizákonné být protizákonně v USA. Ano, také žasnu. Doposud nebylo protizákonné protizákonně překročit hranice? Hm.

Kritici tohoto arizonskéno zákona říkají, že jde o rasismus, diskriminaci a namalovali na místní Kapitol hákové kříže.

Zastánci zákona namítají, že v Arizoně to dnes vypadá jako za časů Divokého západu - chudí mexičtí desperádi při průchodu přes hranice páchají trestnou činnost. V Arizoně je dnes prý asi půl milionu ilegálních imigrantů.

Doposud ilegálnímu imigrantovi hrozila jen deportace (jízdenka zdarma domů z výletu do US). Nyní jim hrozí vězení až na 6 měsíců a pokuta $2,500. Zákon má platit od léta.

 

Citace:

Governor Brewer signed Arizona SB1070 into law, making it "a state crime for illegal immigrants to not have an alien registration document", and requiring police "to question people about their immigration status if there is reason to suspect they are illegal immigrants."