Helloween v IPCC

02.11.2011 18:19

„Trick or treat“. Dejte mi koledu nebo vám něco vyvedu. To dnes pokřikují odborníci z klimatického panelu OSN. Navalte uhlíkovou daň a granty, jinak vás stihnou strašlivá tornáda a povodně.

1.listopadu 2011, den po Helloweenu, tisková agentura AP přinesla následující strašidelnou zprávu.

Seth Borenstein. APNewsbreak: Panel says wild weather worsens

Klimatický panel OSN prý co nevidět vydá svou zprávu SREX (Special Report on Extreme Events). Tedy zprávu o klimatických extrémech. SREX tě obviňuje, milý čtenáři, že tvojí vinou je prý stále horší počasí. Bojíte se? Máte strach? Příští bouřka je VAŠE osobní vina!

 

https://www.ipcc-wg2.gov/AR5/extremes-sr/index.html

https://srex.globalchange.gov/

https://www.ipcc-wg2.gov/AR5/extremes-sr/approved_outline.html

https://www.ipcc.ch/scripts/_calendar_template2.php?wg=8

 

Shrnutí pro politiky k SREX bude schváleno 14 – 17. listopadu 2011 na schůzi v Ugandě.

Skvěle načasované. Proč právě nyní publikují tuto strašidelnou zprávu, je asi zřejmé. Účelem je psychologicky ovlivnit a vystrašit politiky na blížící se klimatické konferenci. Aby se lekli a podepsali uvalení uhlíkové daně.

Klimatická konference OSN v Durbanu se koná 28. listopadu až 9.prosince 2011

https://www.cop17-cmp7durban.com/

Mají to přesně načasované. K ovlivnění politiků klimatičtí aktivisté použili i nový graf globálních teplot BEST, který byl publikován 20.října 2011, ačkoli ještě není fakticky hotov a  neprošel recenzním řízením. Kdyby se čekali na recenzní řízení, autoři by prošvihli konferenci a nemohli by ovlivnit delegáty. Viz „Popírač uvěřil teploměrům?“

Kjótský protokol vyprší v prosinci 2012. Durban je tedy poslední šance na prodloužení kjótského protokolu či podepsání jeho nástupce.

Pokud jim věříte a myslíte, že dříve tak počasí neblblo, z omylu vás vyvedou například články ze starých novin. Úctyhodnou kolekci shromáždil Stephen Goddard na svém webu https://www.real-science.com/bad-weather

 

 

Snaha obvinit ze špatného počasí lidi není nic nového. Ve středověku bývaly z bouřek obviňovány čarodějnice. Viz. Za změny klimatu mohou čarodějnice

Už teď se těšíme až SREX vyjde. Snad si užijeme stejně jako autoři na svých luxusních výletech… chci říci pracovních setkáních.

 

Listopad 2009 – Panama City, Panama

Březen 2010 – Hanoi,Vietnam

Říjen 2010 – Ženeva, Švýcarsko

Květen 2011 – Zlaté pobřeží (Gold Coast), přední turistické letovisko Austrálie

 

Pořád čekám, kdy udělají „pracovní schůzi“ v Las Vegas. Zúčastnění jistě dělají vše pro to, aby výlety pokračovaly i do budoucna. K tomu je ale zapotřebí udržet klimatickou paniku. Veřejnost je nutno udržovat ve strachu. Bez toho by nebyla žádná IPCC ani žádné výlety.