Greenpeace vyhrožuje skeptikům: Víme, kde bydlíte!

08.04.2010 10:32

(Wattsupwiththat) Počátkem dubna 2010 se na webu Greenpeace objevil článek s těmito slovy: 

"Co uděláme, když mírumilovné petice, demonstrace a soudní protesty selžou?...Mluvme o tom, jak by masivní hnutí občanské neposlušnosti mělo vypadat. Pokud patříte k těm, kteří věnovali svůj život podkopávání progresivní legislativy na ochranu klimatu.... pak slyšte toto: "Známe vaše jména. Víme, kde bydlíte. Víme, kde pracujete. A je nás hodně, kdežto vás málo." 

Klimaskeptici a slušní lidé vůbec byli pobouřeni, že se na webu Greenpeace (peace znamená mír) objevují výzvy k násilí. Greenwar pobuřující článek záhy z webu stáhla s vysvětlením "Ten článek jsme stáhli. Protože je velmi snadné překroutit tato slova, vytrhnout je z kontextu a předstírat, že znamenala něco jiného než mírumilovnou občanskou neposlušnost, o které text byl. Každý, kdo zná Gene Hashmiho (který článek napsal), ví, že je to zcela mírumilovný člověk. V zájmu transparentnosti jsme článek odstranili z webu."

 

To mi připomíná věty lidí, kteří znali toho či onoho muslimského sebevražedného atentátníka: "Byl to takový tichý slušný hoch."

Druhá podobnost s islámem: Kdykoli někdo cituje z koránu nějaké výzvy k násilí, dozví se, že to prý "vytrhává z kontextu."

 

A víte co? Onen násilnický článek byl věnován... České republice a Prunéřovu. Byl o tom, že ČR dostaví naši největší uhelnou elektrárnu Prunéřov a že náš ministr Dusík na protest proti Prunéřovu odstoupil.(https://gp-bc7f8.posterous.com/). Takže v Greenpeace India sledují i nás tady v ČR.