Globální oteplování udeřilo: Nejchladnější prosinec za sto let?

18.12.2010 21:56

(MailOnline) Pseudovědci nám tvrdili, že zimy budou stále teplejší a sníh v zimě prakticky neuvidíme. Kvůli globálnímu oteplování prý zimy budou tak teplé, že se žádný sníh prostě neudrží. Realita je ale jiná.

Podle britských meteorologů z Met Off "tento prosinec bude prakticky určitě nejchladnější od počátku záznamů v roce 1910." Alespoň v Británii.

Britská pošta má obavy, že kvůli závějím a narušení dopravy nestihne do vánoc doručit objednané balíky, včetně dárků. Někam zkrátka Santa Claus letos nedorazí. Simon Veale, ředitel poštovní fírmy Global Freight Solutions, řekl, že mají skluz až 3 dny. Je to prý jako "pumpovat vodu z potápějící se lodi." Nestíhají. "Ve Skotsku a na Severovýchodě letos asi Santa Claus nepřijde," dodal.

V Evropě bylo kvůli sněhu zrušeno přes 800 letů (YahooNews). Na letišti ve Frankfurtu se kvůli tomu poprali frustrovaní cestující (Novinky.cz).

I v České Republice máme rekordy. Začátek prosince 2010 (prvních 10 dní) byl nejchladnější za 40 let (MeteoPress).

Ve Středních Čechách napadlo nejvíce sněhu za 50 let (lidovky.cz).

Předpovědi teplé zimy se ne a ne vyplnit. Jsou to jen zbožná přání oteplovačů. (Viz chybná předpověď teplé zimy z listopadu 2010)

 

Že v zimě je sníh a mráz je samozřejmě normální věc. Nenormální je, že klimatologové předpovídali, že sníh nebude a strašili nás jakýmsi "oteplováním".

Kontrolní otázka: Když se otepluje, nemělo by být teplo?