Ekologové: Kdo nebude snižovat uhlíkovou stopu, toho zabijeme (AKTUALIZACE)

02.10.2010 16:10

(ReferenceFrame) Propagační video akce "10:10" bylo šlápnutím vedle. Klimaskeptik by k diskreditaci klimatického alarmismu mohl sotva udělat více. Jde o kampaň, která se snaží přesvědčit každého, aby do 10 hodin 10.10.2010 snížil své emise CO2 o 10%.

https://www.1010global.org/

Nechápu, jaký by to mělo smysl, když vliv CO2 na teploty je téměř nulový. Ale s tím si autoři kampaně hlavu nelámou. Jejich myšlení zamrzlo v éře před Climategate.

Ve videu vidíme různé šéfy, jak žádají své podřízené, aby se k akci připojili. Pak se šéf ptá, kdo se připojit nechce. "Nikdo na vás nebude tlačit. Jestli se nechcete zapojit, nemusíte." Pár lidí se přihlásí, že oni do toho nejdou. Šéf pak zmáčkne tlačítko a klimaskeptik zemře.

Autorům zřejmě šlo jen o nadsázku. Takhle ale začínaly i nápady s vyhlazením židů. Nejprve to byl jen nějaký vtip prohozený v hospodě. I HItler se tomu nejspíše zprvu jen smál a říkal "Chlapi, to je blbost." Jenže časem...

Negativní šokované ohlasy občanů přiměly organizátory, aby toto eko-fašistické video stáhli. Řada lidí si ho však uložila. Takže i vy můžete nahlédnout do myšlenkového světa klimatické sekty.

 

Dodatek: Marc Morano z Climatedepot.org pojmenoval tento skandál "Splattergate". Inflace přípon -gate už někomu může jít na nervy. Aspoň se ale jednotlivé aférky lépe pamatují. Splatter je stříkanec (krve).

Marca Morana New York Times (viz) citují hned 4x  v různých článcích od různých autorů. Najednou není možné stát na straně rozumu, aniž bych citoval slavného klimaskeptika.

Výstižný je i komentář v jiném článku: zde se stírá rozdíl mezi Greenpeace a Hammasem 

Firmy Sony, Kyoera a další kvůli aféře stáhli svou sponzorskou podporu akci "10:10" (zdroj)