Svobodní: Matějka blogerem roku

08.12.2010 10:28

(iDnes.cz) Vzhledem k tomu, jak velký náskok, myslím, že mohu už dnes poměrně bezpečně pogratulovat panu Františku Matějkovi k titulu bloger roku. Myslím, že si to více než zaslouží. Jak svou pílí a pracovním záběrem, tak kvalitou článků.  

https://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/

Je mi ctí, že pan Matějka má můj blog "Climategate česky" na prvním místě ve svém seznamu oblíbených blogů. I on si totiž o oteplování myslí svoje.

Ještě něco máme společného. Oba dva jsme členy Svobodných (www.svobodni.cz). Oba dva jsme měli nějaký ten projev na shromážděních SSO.

Volební úspěchy této strany jsou mírně řečeno skromné. Ale co byste chtěli? Mají-li lidé volit liberály (libertariány), je nejprve nutné změnit jejich myšlení. Vždyť mnoho občanů je zpitomělých brainwashingem mainstreamových alarmisticko-probruselských médií.

Proč by volili euroskeptiky, když je televizní hypnóza zmanipulovala, aby věřili, že Brusel je nejvyšší dobro?

Prvním úkolem nového proudu tedy musí být žurnalistická práce. A to přesně pan Matějka dělá. Psát. Přesvědčovat. Vysvětlovat. Otevřít lidem oči.

 

A tady si všimněte, že v tomto ohledu jsou Svobodní velmi úspěšní.

a) František Matějka blogerem roku

b) Vítězslav Kremlík se problogoval na ČVÚT, do ČHMÚ, do PEN klubu i na veřejnou diskusi, kterou moderoval ex-předseda slovenské akademie atd. Nemluvě o prezentaci v senátu ČR atd

c) Vít Jedlička české veřejnosti představil asi nejvýřečnějšího euroskeptika dneška, britského politika Nigela Farage (překlady titulků k videím s Faragem: dnes už přes 100 000 shlédnutí)

 

A pak jsou tu další úspěchy, které ovšem nejsou naší zásluhou. Ukazují však, že Svobodní stojí na vítězné straně debaty a že měli celou dobu pravdu.

I. Fotovoltaiku už dnes každý vnímá jako tunel na peníze

II. Zákaz žárovek byla pitomost. My vám to říkali.

III. Krach Kodaně a Cancúnu, nový Kjótský protokol se nedaří. Vlády totiž klimatologům OSN už nevěří.

IV. Krach uhlíkové burzy CCX

V. USA neschválily zákon o cap-n-trade

VI. Ve veřejném mínění celosvětové sílí klimaskepticismus

VII. EU a Euro se potácí v problémech a jeden zadlužený stát za druhým krachuje. Euro dělá více problémů než užitku. Státy totiž nemohou devalvovat. My vám to říkali.

VIII. Lidé už si všímají, že se 10 let neotepluje. Když se lidé prohrabují závějemi, řeči o globálním oteplování jsou jim k smíchu. 

IX. Masmédia sice nepsala o Climategate, ale psala o Glaciergate (Himaláje). To ke ztrapnění IPCC stačí.

 

 

 Nevím jak vy, ale já mám pocit, že to byl nadmíru úspěšný rok.