Alarmisté OSN si řekli o 2 biliony USD ročně z našich kapes

14.07.2011 21:10

V článku "Na odvrácení planetárních katastrof je třeba 1,3 triliónu" (ročně) nás počátkem července 2011 Novinky.cz informují, že nenasytní byrokraté OSN chtějí naše peníze.

"Zhruba 1,3 triliónu korun musí být v příštích 40 letech vynaloženo na zabránění „katastrofickým dopadům klimatických změn, úpadku životního prostředí“ a skoncování s chudobou ve světě. V tomto týdnu to uvedl úřad pro ekonomické a sociální záležitosti při OSN (DESA)"

"Podle úřadu by měly vlády v příštích čtyřech dekádách vynaložit na tzv. zelené technologie tři procenta světového HDP, tedy asi 1,9 biliónu dolarů každý rok"

"Dosavadní praxe není dostačující,“ uvedl hlavní autor zprávy Rob Vos, jejíž podtitul zní: Velká zelená technologická transformace. „Bez drastických vylepšení a rozšíření zelených technologií nikdy nezvrátíme probíhající proces ekologické destrukce."

Na summitu v Kodani v prosinci 2009 státy souhlasily, že v letech 2010-2012 dají rozvojovým zemím 30 miliard USD a do roku 2020, že budou dávat 100 miliard ročně. Šlo ale jen o sliby, které dosud nebyly realizovány (zdroj). Sliby se slibují, blázni se radují.

Těžko tedy věřit, že když ani toto "málo" nebylo realizováno, že někdo kývne na daleko větší finanční peníze, po kterých volá Vos. Jeho postoj ale chápu. Každý rád natahuje ruku se slovy "navalte peníze". Kdo by nechtěl bez práce přijít k penězům?