Alarmisté nás léta šikanovali a teď se tváří jako oběť štvanice

16.03.2010 11:00

(San Fracisco Chronicle) Peter Gleick, president Pacifického Institutu. se ve svém článku staví do role oběti. Asi je to součást Ehrlichovy a Schneiderovy mediální strategie "hry na oběť. Cituji:

"Nejsilnějším argumentem proti globálnímu oteplování je... hmm... žádný není... Ve všem tom vítězném jekotu (brouhaha) nad pár nepatrnými chybkami (tiny errors) v robustní zprávě IPCC, kolem kterých popírači globálního klimatu dělají takový kravál...se přehlíží jedna věc. Ti, kdo popírají , že lidé způsobují bezprecedentní klimatickou změnu nikdy nepředložili žádné alternativní fungující vědecké vysvětlení, proč se klima mění...

Vědci jsou zvyklí na slušné vědecké debaty... Ale v barových rvačkách nevyhrává ten, kdo má pravdu. Tam vyhrává ten, kdo má větší svaly." 

 

 

(Blbý lump šikanuje chytrého šprta. Nápis: Řekni, že globální oteplování je mýtus nebo dostaneš přes hubu.")

 

... mimochodem je to naopak. Klimaskeptici mají jediné funkční vysvětlení klimatických změn. Je to měnící se přísun slunečního záření kvůli cyklickému kolísání výkonu Slunce. Tak to fungovalo po miliony let. Je to uhlíková teorie, která nemá vědecký podklad. A byli to alarmisté, kdo celou generaci šikanují skeptické vědce, vyhazují je z práce a odnímají jim granty.