Al Gorův bullshit v Aspen

13.08.2011 10:07

Na počátku srpna 2011 bývalý vicepresident USA Al Gore na přednášce v Aspen Institute v rámci panelu "Networks and Citizenship" komentoval současný stav diskuse o změnách klimatu. Al Gore upozornil na knihu "Merchants of  Doubt" od Naomi Oreskes a stěžuje si, klimaskeptici porazili jeho, Al Gora. Přirovnává klimaskepticismus ke kampaním tabákových společností, které popíraly, že kouření škodí zdraví.

Audio: ZDE

Oni si platí pseudovědce, aby předstírali, že jsou vědci, a ti pak vykládají: "Bláblá. Ta věc s klimatem je blbost. Bláblá. Antropogenní CO2 nepohlcuje teplo. Nemohou za to lidé, ale sopky." To jsou ale kecy! "Mohou sluneční skvrny"... Kecy! "Neotepluje se"... Zase kecy! (bullshit)

A když on Al Gore, jde přednášet někam o změnách klimatu, neustále naráží na odpor a nesouhlas. 

"Valí na vás pořád ty staré otřepané sračky (crap) znovu a znovu... Jakobychom co se týče změn klimatu každý žili na jiné planetě. I když je ohrožena naše civilizace, oni prostě jako by byli slepí. Došlo to tak daleko, že dnes je společensky nepřijatelné použít i pouhé slovo "klima" ve míšené společnosti, tedy ve společnosti lidí z různých stran... Oni znečistili debatu do té míry, že už nemůžeme najít společnou řeč...

Bullshit projev se stal hitem, protože dokladuje, že Al Gorovi hystericky selhávají nervy. Gore má pravdu - opravdu tu už není "shared reality" - on žije ve světě mýtů odtržený od reality. Ve skutečnosti jsou to totiž alarmisté, kdo si platí gigantické propagační kampaně, nikoli klimaskeptici. A jsou to oni, kdo motivuje vědce, aby přeháněli.

  • Přátelé Země (Friends of the Earth Europe) dělají klimatické kampaně a polovinu jejich rozpočtu hradí Evropská komise, která má politický program zavést uhlíkovou daň. (List of EU funding to green NGOs in 2010 (link). FOEE 2010 Annual Report (link)
  • Monnett, jehož článek o utopených ledních medvědech v roce 2006 vyvolal takové pozdvižení, dnes díky takto získané slávě spravuje fond za 50 milionů dolarů. Přehánět se vyplatí. (viz)
  • Al Gore vydělával na globálním oteplování, když byl akcionářem Uhlíkové burzy CCX v Chicagu.
  • Al Gore sám utratil 300 milionů dolarů na brainwashing kampaň o oteplování. Vyškolil 2500 malých algorů, aby šířili jeho poselství. (zdroj)

Kolik takových kampaní uspořádali klimaskeptici? Víte o nějaké? A ti "pseudovědci", o kterých Al Gore mluví, koho tím myslí? Presidenta světové federace vědců? Normana Borlaugha, jehož "zelená revoluce" v zemědělství pomohla nasytit lidstvo? Nebo tím myslí vědce, kteří vynalezli satelitní měření globálních teplot (Spencer)?