CERN: Nechceme ani domyslet důsledky Svensmarkovy hypotézy

19.07.2011 18:13

Tzv. Svensmarkova hypotéza říká, že příčinou globálního oteplování je spíše růst sluneční činnosti, kvůli kterému slábne přísun kosmického záření a tedy klesá (ochlazující) nízká oblačnost. Byla už dvakrát experimentem potvrzena. Nyní končí třetí experiment. Jmenoval se CLOUD a probíhal na urychlovači v CERN ve Švýcarsku.Generální ředitel CERNU Rolf-Dieter Heuer poskytl podivuhodné interview pro Welt Online:

 

Welt Online: Výsledky tzv. experimentu CLOUD, který zkoumá tvorbu mraků, se očekávají s velkým napětím. Mohly by tyto výsledky být důležité také pro pochopení globální klimatické změny?

Heuer: Požádal jsem kolegy, aby výsledky prezentovali jasně, ale aby je NEINTERPRETOVALI. To bychom se totiž okamžitě dostali do vysoce politické arény debaty o klimatických změnách. Je třeba jasně říkat, že kosmické záření je jen jedním z mnoha parametrů.

 

Jinými slovy, Svensmarkova hypotéza byla zřejmě znovu potvrzena a nechceme ani domyslet, co to znamená pro dogmata o vlivu člověka na klima. Nechceme ani domyslet!

 

Astrofyzik Nigel Calder (profil) toto děsivé umlčování vědy na svém blogu odsuzuje: 

“CERN se připojil k řadě jiných institucí, které musejí být politicky korektní vůči hypotéze lidmi zaviněného globálního oteplování. Ono je v pořádku “vstupovat do vysoce politické arény debaty o klimatické změně”, pokud vaše výsledky podporují hypotézu lidmi zaviněného oteplování. Ale je to nepřípustné, pokud jde o důkazy podporující Svensmarkovo kacířství, že je to Slunce, kdo mění klima prostřednictvím variací kosmického záření a oblačnosti.” 

 

Reference: 

Nigel Calder. No, you mustn’t say what it means! 17. července 2011 

Wie "Illuminati" den Cern-Forschern geholfen hat. Welt Online 15. července 2011 

Svensmarkova hypotéza podruhé potvrzena. Klimaskeptik.cz 20.5.2011 

Svensmark. Cosmoclimatology. 2007 (shrnutí teorie)