Nevěřit v oteplování je stejně absurdní jako nevěřit v Santa Klause

15.10.2010 22:01

(The Register Herald) V USA se blíží volby a jeden z kandidátů za Demokraty (američtí Paroubkovci) jménem Nick Rahal v interview vypustil z úst následující perlu:

"Změny klimatu? Ve vědě je to jako u blbejch. Já tedy vědec nejsem, ale člověk může vzít vědecká fakta a čísla a překroutit je jak ho napadne"

(“Climate change, you know science is an idiotic practice. You can take scientists’ facts and figures, and I’m not a scientist, and use them any way you want.)

"Změna klimatu - popírat, že existuje, to je jako schovávat hlavu do písku a říkat "né né, kdepák, neexistuje, o čem to mluvíte." Je to jako stát v obchoďáku pod stromečkem v prosinci a tvrdit, že Santa Klaus neexistuje. Vzpamatujte se!"

(“Climate change — to deny it exists, to just put your head in the sand and, ‘oh no, it doesn’t exist, what are you talking about,’ is about like standing on the floor of Macy’s during the month of December and claiming Santa Claus doesn’t exist. Come on, get real.")

Myslím, že Nick podstatu problému brilantně vystihl. Nevěřit v lidmi zaviněné klimatické katastrofální změny je jako nevěřit v Santa Klause.

Někdo by už měl Nickovi prozradit, že ani jedno neexistuje.

 

 

(Poznámka pro natvrdlé: Změny klimatu existují, ale jsou podle všech dostupných důkazů způsobeny přírodními faktory jako odjakživa.)