Jižan Gore: Klimaskeptici jsou rasisti dneška

30.08.2011 20:37

Todd Kinsley. Al Gore says climate skeptics are today’s racists

Přirovnávání nevěřících psů k popíračům holokaustu zřejmě už nestačí. Ve video interview s Alexem Boguskym prohlásil, že klimaskeptici jsou rasisté dneška.

„One day, climate change skeptics will be seen in the same negative light as racists.” (Přepis klíčových částí inteview ZDE)

Gore sní o tom, že jednoho dne bude společensky nepřijatelné veřejně vyjádřit nevíru v klimatickou apokalypsu. Doufá, že to bude politicky nekorektní faux pas. Tak jako rasistické názory či vtipy o cikánech. Kdysi tak lidé mluvili běžně a připadlo jim to normální, dnes však už byli převychováni.

 

============================

Bývalý americký vicepresident si ale řečmi o rasistech sám naběhl na vidle.

Al Gore je z levicové strany Demokratů. Máte vryto do paměti, že levice je pokroková a bojuje za práva utiskovaných? Zatímco zlá pravice hájí utlačovatele? Chyba.

Americká levice (Democratic Party) byla strana Jižanů a Otrokářů. Americká pravice (Republican Party) byla strana Seveřanů a Kapitalistů. Lincoln, který zrušil otroctví, byl Republikán.  Zapomněli jste?

Demokraté před 150 lety obhajovali otroctví stejnou rétorikou jakou používají dodnes. Otrok má zajištěné sociální jistoty. Plný žaludek je více než nejistota svobody, kdy je člověk odkázán sám na sebe. Když kandidoval Obama na presidenta, republikáni žertem říkali, že Demokraté měli na pódiu tolik černochů naposledy tehdy, když je prodávali.

Republican roots of the 1965 Civil Rights Act. (z Breitbartova serveru Big Government)

Al Gore v rozhovoru vypráví, jak byl otřesen, když v mládí viděl, jak rasisté útočí na černochy. Zapomněl dodat, že k těmto rasistům patřila i jeho vlastní rodina.

A byl to Al Gorův otec, jižanský senátor Gore, kdo ve 60.letech byl proti zrovnoprávnění černochů. Gore Family je totiž z Tennessee, což je jižanský stát. V dolní sněmovně v roce 1964 zákon o občanských právech prošel s 80% podporou Republikánů a jen 63% podporou Demokratů (viz). V senátu mezi levicové odpůrce patřil např. senátor Al Gore starší nebo senátor Byrd.

Jižanští senátoři ze strany Demokratů tehdy blokovali přijetí zákona neuvěřitelných 54 dnů! To už jste zapomněli? Použili tzv. filibustering taktiku – řečník žvaní a žvaní a jednání tak nemohou postoupit dále. Sám Byrd vydržel v kuse řečnit 14 hodin – skoro jako Fidel Castro.

Ano, i socialista může být rasistou. Tak to přece bylo i se stranou německých národních socialistů, zkráceně nacistů. Tyto názory se nevylučují. Sociální jistoty ano, ale jen pro našince.

Viz: Civil Rights Act of 1964

Kdopak byl na obálce časopisu Time jako že má hlavní zásluhy o prosazení zákona o občanských právech? Republikánský senátor Everett Dirksen. Takový zákon ovšem Republikáni (Charles Sumner) navrhli už v roce 1875, byť se tehdy nepodařilo jej prosadit.

Ano, dnes Demokraté tolerují černochy. Je to u nich novinka, která trvá teprve jednu generaci. Po většinu uplynulých dvou staletí byli proti nim. Takže než bude Al Gore někoho přirovnávat k rasistům, ať si nejprve zamete před vlastním prahem.

Smutné je, že sotva Demokraté opustili ideje otrokářství, ihned si přimknuli k nové ideologii omezování lidské svobody. K ideologii klimatické, která chce lidem diktovat co smějí jíst, jaké mají mít účesy, jaké smějí mít žárovky, jakou smějí mít spotřebu... Oni prostě bez poručníkování druhým asi nemohou být.