Vzlykající Holanďan de Boer odchází z funkce: Kšeftovat s emisemi

09.06.2010 10:20

(guardian, dailymail)  Šéf klimatické instituce OSN zvané UNFCCC, pan Yvo de Boer, jak už bylo oznámeno, po 10 letech končí ve funkci. Odchází na konci června 2010. Kvůli krachu kodaňských jednání, samozřejmě. Odchází ke korýtku v KPMG jako eko-poradce. Bude jim radit, jak se více napakovat na klimatických kšeftech. KPMG se totiž zabývá obchodováním s emisními povolenkami. Otázka: věděl už předem, že by k nim mohl jít a bohatnout z emisních povolenek? Neovlivnilo to náhodou nijak jeho rozhodování ve funkci? Slyšel už někdy o zákonech proti střetu zájmů?

 

Yvo se proslavil jako "vzlykající Holanďan" (parafráze na "létající Holanďan), když se na konferenci na Bali 2007 rozplakal. Rozplakal se nad osudem lidstva uprostřed své řeči, kdy delegáty varoval, že pokud neuzavřou rychle smlouvu o kšeftování s emisními povolenkami, "svět se ponoří do chaosu" a ubozí lidé budou trpět. A lomil rukama, že státy se závazkům vyhýbají. Pan de Boer ve své stylové květinové košili (jsme na Bali) přistoupil k mikrofonu, když tu zjistil.... že mu selhal hlas. Nedokončené věty zůstaly viset ve vzduchu, Yvo se zhroutil a odešel za potlesku dojatého publika. "On si jen neprotíral oči, byly plné slz," řekl jeden z pozorovatelů. "Tři kolegové - jedním z nich byla žena - kolem něj vytvořili ochrannou skupinku a doprovodili ho pryč ze sálu. Bylo to velmi dramatické".

Není nic směšnějšího než lhář, který tak zblbnul, že uvěřil vlastním lžím. Protože klimatismus JE lží, jak po Climategate dobře víme. Lidé se na změnách teplot podílejí zanedbatelnou měrou a ani zastavení emisí CO2 teploty znatelně neovlivní.

Yvovy slzy ale nejsou nic proti tomu, jaký vodopád slz budere ronit vy, až za pár let uvidíte svůj účet za energie. Ty totiž mají podle ekoplánů zdražit - technologie emitující skleníkové plyny mají být pokutovány. A nezralé předražené zelené technologie mají být dotovány A až budete hledat svoje peníze, nezapomeňte se podívat do Yvovy kapsy.