Inhofe: Zpráva Kongresu USA o vyšetřování Climategate

17.05.2010 22:00

(inhofe.senate.gov) Naše média si pospíšila otisknout, že Oxburghova "nezávislá" komise klimatiky očistila. Otázka zní, proč neinformovala, že komise US senátu pod vedením senátora Jamese Inhofe naopak klimatology shledala vinnými.

Inhofe už na podzim ohlásil, že výbor senátu pro životní prostředí hodlá aféru Climategate vyšetřit.

Alespoň Blisty v prosinci  přinesly přepis interview BBC, kde Inhofe vysvětluje, že senátem zákon o trestání občanů za globální oteplování (cap-n-trade) zřejmě neprojde (zde). Ministerstvo životního prostředí USA však parlament obešlo a v prosinci  - aniž by čekalo na vyšetření Climategate - vydalo vyhlášku, která uhlíkovou daň prakticky zavádí. Bez souhlasu parlamentu!!!

Výbor pro životní prostředí amerického senátu prošetřil Climategate a v únoru 2010 publikoval o svých nálezech zprávu zde. Dospěl k závěru, že zprávy IPCC nejsou důvěryhodným zdrojem informací a žádné zákony a předpisy by se o ně neměly opírat.

Bylo to zatím jediné opravdu NEZÁVISLÉ vyšetřování. Tedy jediné šetření, které nebylo závislé na obžalovaných a kde vyšetřovatelé nebyli dosazeni obžalovanými.

 

 

 

Přikládáme videonahrávky ze slyšení, na kterém Inhofe tuto zprávu prezentoval Obamově ministryni životního prostředí Líze Jacksonové. Dostala od něj pěkné kapky. Ona ale jen zatne zuby a vede si dál svou.

Ona nemůže jinak. Musí splnit úkol, pro který si ji Obama vybral. Obama, který jakožto člen správní rady Joyce Foundation před 10 lety spoluzakládal Uhlíkovou burzu (CCX). Zvolil si ji, protože věděl, že Lisa se stará více o skleníkovou teorii než o ochranu životního prostředí před úniky chemikálií apod (Grist). Guvernéra svého státu (New Jersey) dohnala v roce 2007, aby podepsal místní národní cap-n-trade zákon. Po Arnoldově Kalifornii to byl druhý takový národní zákon v celých USA!! Tedy průkopnický čin (článek).

Na ochraně životního prostředí už jaksi nezáleží. Z ministerstev životního prostředí se stávají jen nástroje pro prosazení uhlíkové burzy a zájmů energetické lobby (Enron, Al Gore, Maurice Strong, TERI, CCX, Pachauri...).

 

 

 

Je nám ctí, že senátor Inhofe vyjádřil v roce 2007 svou podporu českému presidentu Václavu Klausovi v jeho zápase s ideologií, která je duchovním nástupcem komunismu (centrální regulace) (viz).

MImochodem, myslíte, že kdyby volby byl vyhrál republikán John McCain, bylo by to s cap-n-trade jiné? Kdepak. Uhlíková lobby to zařídila tak, že proti sobě ve volbách stáli... dva zastánci cap-n-trade. Takže bylo jedno, kdo vyhraje.

Don Corleone by řekl: "Nabídka, která se nedá odmítnout." Můžete si vybrat buďto zastánce cap-n-rape nebo... zastánce cap-n-rape.

Právě senátor John McCain (Arizona, Rep) v roce 2003 přišel s jedním z prvních návrhů amerického zákona o cap-n-trade vůbec (The Climate Stewardship Act pdf). Laik žasne, odborník se diví. Co je to vůbec za republikána?

A ještě dodatek pro ČR k zamyšlení: Kolipak zákonů, vyhlášek a podkladů v ČR a EU je také založeno na nepravdivých tvrzeních IPCC? Podpora biopaliv, fotovoltaický zlatý důl... Kolik nás to už stálo? Udělal už někdo audit?