Šéf klimatologů zatčen - už zase

30.08.2011 20:14

Politizace vědy v nejvyšším stádiu. Šéf klimatologů Goddardova ústavu NASA, pan James Hansen byl zatčen na demonstraci před Bílým domem. Neměl by se radši starat o svůj teploměr místo politiky? Demonstranti protestovali proti Obamově plánu postavit ropovod  Keystone XL z Kanady do USA. Jde o těžbu ropy z písků (tar sands), což je technicky náročné, ale dnes už to dokážeme. To zase oddaluje Ropný zlom na neurčito. Jako už po x-té.

Podle Hansena je ropa zlá věc, protože spalováním fosilních paliv se uvolňuje CO2, který jak víme způsobuje hurikány, zemětřesení atd. - věda tady hovoří naprosto jasně. Nežli Hansena zavřeli, vzal si megafon a zapřísahal Obamu, aby ropovod zrušil "pro blaho našich dětí a vnoučat". Zřejmě si myslí, že bez energie a bez topení bude vnoučatům líp, budou otužilejší.

Hansen svou funkci v čele GISS zastává už asi od roku 1980. Zřejmě tak jako ve feudálních říších je to dědičné nebo alespoň doživotní léno. Že se vměšuje do politiky a vyvádí to nikomu z jeho nadřízených asi nevadí. Nabízí se srovnání s českou kauzou Bátora, který byl kárán, že ač je úředníkem ministerstva, veřejně dělá kontroverzní politické výroky, kde mluví jen sám za sebe.

https://wattsupwiththat.com/2011/08/29/nasas-james-hansen-arrested-yet-again/