Reuters: Žádný z národů OSN odvolání Pachauriho nežádal

17.10.2010 16:42

(Reuters) OSN se dále propadá do mravního bahna. Teprve rok po Climategate se konečně koná plenární zasedání IPCC. Čekalo se, že tady konečně bude provedena sebereflexe. Zdiskreditovaný Pachauri, který je v konfliktu zájmů, by měl konečně zmizet.

Ačkoliv právě z Indie přišlo odhalení chyb s Himaláji, nyní se Indie postavila za Pachauriho. Pachy je Ind a národní hrdost a touha mít svého národovce tam nahoře, zřejmě zvítězila nad snahou o vědeckou pravdu a poctivost.

Reuters píší: "Na pondělním zasedání ani jeden z národů nevolal po odvolání Pachauriho".

"India has affirmed backing for Pachauri, making it hard for others to object to one of the few high-level climate posts held by a developing nation... At Monday’s session, no nations called for Pachauri to quit.”

Logika uvažování v OSN je neuvěřitelná. Hlavně nepřiznat chybu. To je důležitější než chyby napravit a očistit vědu.

"Diplomaté říkají, že kdyby byl Pachauri donucen odejít, znamenalo by to nový start... jenže klimaskeptici by to mohli využít jako přiznání, že zpráva IPCC obsahovala těžké chyby." A neobsahovala snad?

"Diplomats say that forcing out Pachauri, who collected the Nobel Peace Prize on behalf of the IPCC, could help a fresh start but skeptics might seize on his departure as an admission that the report was badly flawed."

S Pachaurim v čele je vyloučeno, aby někdo věřil Páté zprávě IPCC. Nikdo to nebude brát vážně. Vyhozená práce.

Ropný magnát, kšeftsman a železničář vám přináší další elaborát, kde nepohodné údaje zase budou chybět. Díky, to už tu bylo.