Prof.Kutílek dostal státní vyznamenání

07.11.2010 08:55

(neviditelnypes, nova.cz) (28.říjen 2010 - Státní vyznamenání u příležitosti Dne nezávislosti)  "Prezident republiky udělil Medaili za zásluhy III. stupně prof. Ing. Miroslavu Kutílkovi DrSc. za zásluhy o stát v oblasti vědy. Profesor Miroslav Kutílek je významný český vědec, který se zabývá pedologií a půdní fyzikou a problematikou klimatických změn. Jeho práce v těchto oborech si získaly mezinárodní ohlas. Je členem mezinárodních vědeckých společností a přednášel na mnoha zahraničních universitách. V období totality publikoval pod pseudonymem beletrii v samizdatových edicích."

Mám z tohoto ocenění prof. Kutílka radost. Jen bych řekl, že spíše měl dostat Řád bílého lva za odvahu. Za odvahu jít proti proudu ohledně módní vlny oteplovací ideologie. Za to, že se drží vědecké metody i v době, kdy je módou ji nahrazovat principem předběžné opatrnosti.Tuto práci pana profesora pokládám za neocenitelnou.

A jsem hrdý, že jsem měl tu čest se s panem profesorem setkat. Oba jsme členy českého klubu skeptiků Sisyfos, byli jsme spolu v senátu jako řečníci na semináři o IPCC.

VIDEO z předávání cen najdete na webu CT24 ZDE.

Mezi dalšími vyznamenanými byl sportovec Jágr, herečka Maciuchová či umělec Knížák.

Vyznamenání pro prof. Kutílka je velkou porážkou pro klimatické alarmisty, takže není divu, že se kvůli tomu vztekali (např zde). Když alarmisté zuří, občan má důvod se spokojeně usmívat. Naopak, když alarmisté něco chválí, je to důvod ke znepokojení.

Odpůrci namítali, že prof. Kutílek nemá co dostávat vyznamenání za klimatologii. Že prý není na klima expert. Jenže prof. Kutílek píše o jediném aspektu klimatu a to je historie klimatických změn v minulosti. Zde je podle mého soudu více kvalifikován než meteorolog. Klimatologové-meteorologové se zabývají atmosférou, ale ze vzduchu dějiny klimatu nevyčtete. Ty vyčtete z půdy. Podle toho, jaká půda vznikala v jakém období, lze poznat jaké tehdy bylo klima. V každém klimatu totiž vznikají jiné půdní typy.