Prestižní magazín The Atlantic: Vyšetřování Michaela Manna bylo svou vlastní parodií

05.08.2010 17:46

Clive Crook je šéfredaktor žurnálu The Atlantic. Což je měsíčník s více jak sto letou tradicí. Publikoval tam už H.L Mencken. Crook 20 let pracoval pro The Economist a píše do Financial Times.

 

Crook nedávno v článku "Climategate and Big Green Lie" (14. července, The Atlantic) napsal: "Doufal jsem, že snad ta různá vyšetřování Climategate budou důkladná. Byl by to první krok k obnovení důvěry ve vědecký konsensus. Ale kdepak. Ta vyšetřování důvěru jen ještě více podlomila. Výsledkem byly v nejlepším případě rozpačité výmluvy (mealy-mouthed apologies). Přísněji řečeno vyšetřovatelé byli absolutně neschopní ba spíše úmyslně říkali nepravdu (wilfully wrong). Klimatologická smetánka, na jejíž stranu se vyšetřovatelé rozhodli postavit, prokázala, že není schopna pochopit, natož napravit, škody, které pověst klimatogie utrpěla... Vyšetřování Michalea Manna na Penn State University by bylo těžké nějak zesměšnit - je už samo svou vlastní parodií (it would be difficult to parody)."

 

Alarmista Joe Romm se Manna zastal na svém slavném webu Climateprogress.org (článek "The Atlantic's Clive Crook needs to retract his libelous misinformation and apologize to Michael Mann"): "Clive Crook z The Atlantic napsal jeden z nejtrapnějších a vědomě dezinformačních článků, jaké mainstreamová média napsala. Napsat něco takového poté, co klimatolog Michael Mann byl přece mnohokrát očištěn (exonerated) je prostě pomluva... Crook musí stáhnout své pomluvy a dezinformace a omluvit se Michaelu Mannovi." Poté Romm navrhuje něco, co klimatologická mafie zkoušela už proti magazínu Climate Research - zničit, bojkovat, cenzurovat, vyhodit, pohrozit soudem.

 

Crook Rommovi odpovídá  (článek "More on Climategate"):  "Rommova absurdně zuřivá reakce je pravým opakem rozumného umírněného postoje, který je zapotřebí, aby lidi přesvědčil... Lidé jako Romm jsou svými vlastními úhlavními nepřáteli."

 

Více o "vyšetřování" Manna zde: https://www.klimaskeptik.cz/news/druhe-vysetrovani-m-manna-u-konce-byl-blahorecen/