Podvod s globálním oteplováním bude Čechy stát 3/4 bilionu Kč

24.03.2010 00:15

(Lidovky) Článek ekonoma Miroslava Zajíčka počítá, o kolik obyvatelstvo bude zbídačeno kvůli "velkému podvodu s globálním oteplováním." Parlament schválil, že nové solární elektrárny už nebude podporovat a dotace těm stávajícím bude snižovat. Za to jsme poslancům zatleskali.

Jenže, jak upozorňuje, pan Zajíček. Je pozdě. Ty elektrárny, které již dostaly povolení, jsme povinni celou příští generaci dotovat z našich kapes a utrhovat si od úst. Autor odhaduje celkové škody ze solárních elektráren, které nás čekají v příští generaci, celkově asi na 750 miliard korun.

Pokud bychom přestali vyplácet dotace již schváleným elektrárnám, Říše... totiž EU... by nás ztrestala jako neposlušné děcko. Jsme přece suverénní stát. Autor článku zapomněl ale na jednu možnost: žalovat IPCC a požadovat od ní uhrazení škod. Celý problém totiž způsobily jejich zfixlované "zprávy".

Environmentalisté mohou být spokojeni. Oni stále kritizují konzumerismus a to, že lidé toho příliš mnoho spotřebovávají. Nyní si budeme muset utáhnout opasky. Jste šťastní?

Nijak bych se nedivil, kdyby se krajem začaly potulovat gangy rozzuřených klimaskeptiků a začaly solární panely demolovat. To je totiž jediný způsob, jak zabránit majitelům elektráren dodávat do sítě elektřinu, kterou jsme pak my povinni si draze kupovat.