Páně Metelkův článek "Spor o hokejku" nalezen

21.09.2011 16:58

Při reorganizaci webu ČHMÚ padl za oběť známý článek pana Ladislava Metelky „Spor o hokejku“ z roku 2006. Na nový web nebyl už umístěn a zmizel. To je problém, protože na tento text jsou odkazy z řady jiných článků, kde se o hokejce diskutovalo.

V květnu 2011 byl pan Metelka urgován, aby článek znovu dal na web. Ale asi dnes stydí, že obhajoval hokejkový graf, tak se měsíce vymlouval, že prý „nemá čas.“ (viz)

====================

Jeden z čtenářů však nyní v diskusi na Klimaskeptik.cz upozornil, že ztracený literární klenot je dostupný přes službu Google Documents.

https://goo.gl/6wD3i nebo L.MetelkaaMannovahokejka.pdf (289,4 kB)  (a patří k tomu seznam prý údajně prohokejkových studií zde)

Bohužel v této verzi chybí grafy.

=======================

Doporučuji páně Metelkův článek v klidu přečíst a porovnat fakta s následujícími články:

=========================

Z dnešního pohledu se článek „Spor o hokejku“ jeví jako šlápnutí vedle. Zvláště dnes, když díky Climategate emailům víme, jak Hokejka vznikala.

Takže bych si na závěr dovolil panu Metelkovi adresovat jeho nabubřelá vlastní slova:

Lidem jako pan Metelka „úplně stačí, že se někde dočetli, že kdosi údajně potvrdil „Mannovu hokejku“. Ostatně – co jiného jim také zbývá? Nejsou to odborníci a klimatologii vesměs nerozumějí. Nechápou metody zpracování klimatologických dat nebo k nim přistupují zcela formálně a bez znalosti fyzikálních souvislostí…“