Pan Metelka reaguje na cenu "Meloun roku"

21.12.2010 22:23

Pan Metelka velmi pohotově zareagoval na to, že získal cenu "Meloun roku". Článek na jeho blogu viz zde:

https://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/ladislav-metelka.php?itemid=11678

 

Komentář Klimaskeptik.cz k páně Metelkově článku:

Pan Metelka, jak to bývá, když neví kudy kam, tak se vzteká (výrazy jako "lhář"). Alle není schopen to nijak doložit. Jako obvykle. 

Já naproti tomu svá tvrzení doložit mohu:

1) Případy bagatelizování afér IPCC: Na schůzi v ČHMÚ jsme se na řadě věcí shodli. Díky bohu. Bohužel pár klíčových věcí stále pan Metelka popírá. Třeba tvrdí, že První pracovní skupina nemá problémy (viz na jeho blogu ZDE). Tamtéž tvrdil, že aféry CRU se vlastně netýkají IPCC. Nebo píše, že audit IAC vlastně IPCC pochválil a žádné vážné problémy neodhalil (viz v diskusi zde). A už na Neviditelnem psovi 2007 obhajoval Hokejku a bagatelizoval její kritiku.

2) Popírání vlivu Slunce na změny klimatu: Tady nebudu nic vysvětlovat. Grafy mluví za sebe samy.

 

(Toto je vývoj geomagnetické aktivity. Je to ukazatel síly slunečního větru. Prý že vliv Slunce na Zemi posledních 50 let neroste? Hm. A teď tu o židovi a rabínovi, pane Metelko)

 

3) Úhybné manévry: Když je LM v úzkých tak buďto a) kleje a nadává, b) odvádí pozornost od tématu. Což je znakem zručného řečníka. Nikoli však známkou odborné převahy.

a) Místo aby vyvrátil vaši tezi, pan Metelka vám vytkne, že v článku máte hrubku nebo nějaký prý nevhodný termín. Haha.

b) Místo, aby vyvrátil vaši tezi, polemizuje s nějakou jinou pitomou tezí, kterou jste ale nikdy nezastávali. Třeba, že pozemská vodní pára má vliv na slunce. Něco tak blbého by netvrdil ani Al Gore. Což znamená, že LM buďto překrucuje schválně nebo je nechápavý popleta.

 

4) LM vs alarmisti: LM se snaží předstírat nestrannost a táže se, kdy ho nějakou anticenou poctí alarmisté. To asi těžko. Ti mu nemají co vyčítat. Co by mu mohli vyčítat zastánci uhlíkové apokalypsy? Ke knize LM napsal předmluvu alarmista Moldan. Sponzorovala ji německá nadace strany zelených. Alarmisté očividně pana Metelku berou za svého. Takže na co si to tady hraje?

 

5) Ideologie: Klimaskepticismus není ideologie. Je to vědecký postoj, že odmítám uvěřit novopečené hypotéze, dokud pro ni neuvidím důkazy. Je to kladení otázek. Je to odpor vůči ideologizaci klimatologie. Kdysi klimatologie byla jen nezáživná "nudná věda". IPCC z ní ale udělala politický program, kterým se zdůvodňuje uhlíková daň, zákazy žárovek, dotace na biopaliva atd.

=================================

 

Dodatek:

O udělení ceny "Meloun roku" už referují i média, např. Prvnizpravy.cz : "V kategorii Největší zelený zločinec se tak na prvním místě umístil agropodnikatel a lobbista za přidávání řepky olejné do pohonných hmot Andrej Babiš. Druhé místo obsadil bývalý předseda zelených Martin Bursík, jehož zelené zákony trápí českou ekonomiku i peněženky Čechů i poté, co Bursík sám zmizel v politickém propadlišti. Na třetím místě skončil český meteorolog-alarmista Ladislav Metelka."