Klimatolog CHMU R.Tolasz doporučil náš web?

24.04.2010 21:44

(R.Tolasz). Ano, nadpis je zavádějící. Dr. Radim Tolasz na svém webu uvedl pouze toto: "A k překvapení mnohých zde udělám na závěr reklamu klimaskeptickému webu, za kterým sice stojí „bloger“, k jehož klimatické odbornosti mám výhrady, ale je to dobrý zdroj informací pro ty, kdo chtějí vědět."

Ponechávám na čtenářích, aby si zhodnotili sami, zda je to pochvala či nikoliv (:-)

 

Dodatek: 

Není klimatolog jako klimatolog. V diskusi pod týmž článkem Tolaszův kolega Metelka napsal:

 "Pokud jsme v situaci, že závěry nezávislého posouzení, které se nehodí, jsou ignorovány, protože... (ekonomické zájmy, ideologie, granty, ...), ale na druhou stranu každý článek nějakého diletanta je brán jako důkaz toho, že je všechno špatně (přečtěte si "seriál" pana Kremlíka na Neviditelném psovi, to je nádherná ukázka diletantství), tak už nezbývá asi nic než dát ven data, ať si to lidi (tedy alespoň ti, kteří jsou toho schopni) analyzují sami. Kdybych já provedl nějakou analýzu a došel k tomu, že na CRU nic nefalšovali, stejně byste mi nevěřil... :-) Tak počítejte sám..."

Komentář a) Označit dosud proběhlá šetření Climategate za nezávislá může jen....nebudu vulgární... pan Metelka.

Komentář b) Pan Metelka si může urážet jak chce, ale i jemu děkuji. Antireklama je také reklama.

Komentář c) Latinské sloveso "dilettare" znamená "poskytovat potěšení". Diletant je tedy někdo, kdo se něčemu věnuje pro své potěšení, dělá to nezištně a s nadšením. Je to opravdu horší, než dělat něco znuděně, ledabyle a pro prachy?

 

Srdečné pozdravy do ČHMÚ všem. Hezké jaro.