Klimaskeptici ovládli americký Kongres: A chystají vyšetřování

03.11.2010 16:23

(NY Times, LA Times, govexec.com) Republikáni zvítězili v právě proběhlých volbách do dolní komory amerického Kongresu. Klimaskepticismus se po Climategate stal mezi Republikány novou ortodoxií.

Za prvé to znamená, že klimatický zákon v USA rozhodně v příštích letech neprojde. EU zůstane v klimatismu cap-n-trade osamocena.

Za druhé se očekává, že parlament spustí vyšetřování aféry Climategate a pavědcům typu Michaela Manna bude pěkně horko. Tentokrát by snad mohlo konečně jít o SKUTEČNÉ vyšetřování. Nikoli o parodie, jaké jsme viděli doposud, kdy obžalovaný byl vyšetřován svými kamarády.

Čeká se, že šetření by vedl republikán Darrell Issa, který má stanout v čele Výboru pro dohled a vládní reformy (the House Oversight and Government Reform Committee).

Pavědci označují takové snahy o vyšetření svých švindlů jako "nový McCarthysmus". Ovšem pronásledování vědců, vyhazování z práce, blokování článků a jiné cenzurní zásahy, to přece je věc, kterou odjakživa prováděli alarmisté. To oni dělali proti každému vědci-klimaskeptikovi hon na čarodějnice. Že se zrovna tito lidé odvažují mluvit o McCarthysmu je dost velká drzost. Pronásledovaným klimaskeptikům dodnes nebylo vyplaceno žádné odškodné.

Podle mne by Demokraté měli takové vyšetřování podpořit. Když se za peníze daňových poplatníků dělají nekvalitní odborné podklady, na které občané pak doplatí, je to špatnost - na tom se snad shodne levice i pravice.

Za třetí se čeká, že Republikáni využijí své síly, aby zmařili plány EPA (americké ministerstvo životního prostředí) svévolně regulovat skleníkové plyny a pokutovat lidi za uhlík.

 

(Darrel Issa je republikán z Kalifornie tak jako Terminátor... ale Darrel není alarmista)