My tuhou zimu předpovídali. Alarmisté ne.

20.12.2010 19:59

(climaterealists.com) Piers Corbyn je britský astrofyzik, který podle sluneční aktivity předpovídá vývoj počasí. Jeho dlouhodobé předpovědi extrémního počasí jsou stabilně lepší než alarmistické oficiální předpovědi.

"V listopadu, když meteorologové z Met Office stále předpovídali "mírnou zimu", Corbyn prognózoval, že to naopak bude (pro Británii) nejchladnější zima za 100 let. Dokonce už v květnu poprvé předpovídal hodně sněhu na prosinec. A už měsíc předtím, než Met Off udělala takovou předpověď, vsadil vlastní peníze, že vánoce budou na sněhu. Stejně správně vloni předpověl, že Met Off se mýlí, když na rok 2009 předpovídá horké léto (barbecue summer). A i jeho předpověď na loňskou zimu byla blíže k pravdě."

Oficiální státní britští meteorologové na své mizerné předpovědi mají superpočítařč IBM za 33 milionů (z 90% zaplaceno daňovými poplatníky samozřejmě). Piers Corbyn naproti tomu má jen svůj notebook a každému dostupné informace z veřejných zdrojů. Přesto on má lepší výsledky.

Všechny ty tisíce lidí, kteří mají zkažené vánoční svátky kvůli tomu, že letiště (vzhledem k oficiálním předpovědím teplé zimy) nejsou na návaly sněhu připravené... ty tisíce lidí kteří se hodiny choulí zimou v zácpách na zavátých silnicích... ti všichni se ptají.

 

Jestliže Corbynova metoda zajistí daňovým poplatníkům lepší předpovědi, proč na tuto metodu meteorologové nepřejdou?

Nedovolí jim to alarmistická ideologie? To by museli přiznat, že Slunce má velký vliv na pozemskou atmosféru.

Než by uznali omyl, tak alarmisté raději budou vědomě dělat nekvalitní předpovědi?

 

Kvůli alarmistické ideologii popírání vlivu Slunce jsme promrhali desítky let - nebýt toho, mohli jsme dnes klimatu i počasí rozumět daleko lépe. 

 

O Corbynovi se hovoří i ve filmu "Velký podvod s globálním oteplováním."

 

Český dodatek: Jak tak koukám i naši klimatologové se sekli. Lidovky.cz v článku "Bílé Vánoce zřejmě nebudou, celý prosinec má být teplo a pršet" z 30.listopadu 2010 citují (doufám, že správně) české meteorology:  "Mrazy a sníh potrvají jen do začátku prosince. Na zbytek měsíce pak meteorologové hlásí déšť se sněhem, kolem Vánoc vyšplhají teploty přes den až k pěti stupňům Celsia. Nad nulou se bude rtuť teploměru pohybovat po většinu posledního měsíce roku, přituhne jen v noci."

Ve skutečnosti měl prosinec 2010 tolik sněhu a tolik týdnů za sebou, že to snad nepamatuji.