Judithgate: O mém objevu se píše v celém světě

26.06.2010 09:18

Zajdu se takhle podívat na zpravodajský server ClimateDepot a co nevidím. To je k vzteku. Podle titulků někdo objevil aféru Judithgate" jako já a předběhl mne v otištění anglické zprávy na tomto nejčtenějším anglickém serveru. Otráveně otevřu článek a co nevidím. Jde o MŮJ článek. Jak je to možné? Vždyť jsem to publikoval jen v češtině?

Pro soutěž TH!NK jsem napsal tucty článků v angličtině. Podivné je, že mým největším  publikačním úspěchem v angličtině je článek, který jsem napsal jen česky...

 

Jak k tomu došlo? Zdá se, že hned v den publikace tuto zprávu přeložil anglický blog Hockey SchtickIPCC "Consensus" on Solar Influence was Only One Solar Physicist who Agreed with Her Own Paper

Jde o podrobný překlad (včetně grafů) vytvořený pomocí automatického překladače (oops) - to musela být docela dřina. Tuto zprávu pak převzal zpravodajský server Climate Realists.

Posléze napsal o tomto skandálu článek známý publicista John O'SullivanNew Global Warming Scandal: 'Consensus' on Sun is One Expert

John O'Sullivan píše:  "Skandál Judithgate otřásá blogosférou. Tato zpráva se na skeptických webech rychle šíří a otiskl ji i přední blog "Climate Realists".

Další média přebírají nejčastěji Sullivanův článek: Prison planet, Climate Change Fraud, Canada Free Press.

 

Antigreen: A "consensus" of one! The IPCC gets more amusing by the day

AustralianClimateMadness: Scientist agrees with herself - creates "consensus"  

Luboš Motl (The Reference Frame): Judithgate: IPCC relied on one solar physicist

 

A hlavně tuto zprávu dal na titulní stránku nejčtenější klimaskeptický zpravodajský server Climatedepot.com, který řídí pravá ruka US senátora Inhofeho, Marc Morano (viz screenshot). Tímto zdravím Marca do Washingtonu. Climatedepot má návštěvnost asi 160 tisíc unikátních čtenářů týdně.

========================

 

Taková světová publicita! Myslím, že je to důvod k otevření flašky šampusu. Rovněž to pokládám za vhodnou záminku k vykazování jisté samolibosti, zadostiučinění a namyšlenosti.

No, ano já vím. Je to jen pitomý článek. Ale dopřejte mi tu trochu radosti...