Brainwashing ve Valdštejnském paláci?

27.04.2010 12:18

(boell.cz) Nejen TV ale i různé konference a semináře mystifikují veřejnost o změnách klimatu. 3.března 2010 se v senátu konal seminář "Cesta z Kodaně" pořádaný Heinrich-Böll-Stiftung a Centrem pro otázky životního prostředí UK. Diskutovalo se jakým směrem by se mezinárodní jednání o klimatu po Kodani měla posunout dál.

Když se podíváte na program semináře a na mluvčí (Moldan, Dusík, Bursík, Miko, šéf hnutí DUHA), je vám jasné, že přítomní veřejní činitelé se nedozvěděli zhola nic kloudného. Naopak, seminář jim poskytl zavádějící a zastaralá vodítka pro jejich další práci.

Série skandálů zpochybnila důvěryhodnost zpráv IPCC, ze kterých vychází politika EU. Je tedy nutné provést nezávislý audit a klimatologická data důkladně přehodnotit. Himaláje 2035/2350, Climategate, data satelitů ERBE neodpovídají modelům, podezřelé "vyšetřování" Manna a Jonese atd. O ničem z toho se účastníci nedozvědí.

Semináře se zúčastnilo přibližně 150 zástupců odborné veřejnosti, ministerstev, státních úřadů, parlamentu a nevládní sféry.  Tito lidé by měli protestovat proti tomu, že byli záměrně uvedeni v omyl. Jde o závažné pochybení organizátorů, protože publikum tvořili lidé, jejichž rozhodnutí má významný vliv na životy občanů.