Biopaliva způsobí škody jako 26 milionů aut, zničí území dvou Belgií

08.11.2010 12:22

(lidovky) V odkazu najdete zajimavy článek z Lidových novin. "Cíl Evropské unie, aby deset procent paliv v dopravě tvořily v roce 2020 biopaliva, bude mít na životní prostředí dopad jako dalších 26 milionů aut na silnicích. Uvádí to studie, kterou dnes zveřejnil Evropský institut pro politiku životního prostředí a na jejíž tvorbě se podílelo několik neziskových organizací."

"Využití biopaliv v dopravě bude mít podle studie zhruba o 81 až 167 procent horší dopad na životní prostředí než využití klasických fosilních paliv. Politici si sice slibují, že druhá generace biopaliv, kterou vědci vyvíjejí, bude mít na životní prostředí daleko menší dopad, ale jejich využívání je vzdálené."

Komentář: I ekologové dnes už jsou proti biopalivům. Přesto Klausovo veto na biopaliva bylo přehlasováno. Proč? A jediný, kdo se obtěžoval proti biopalivům uspořádat demonstraci byla malinkatá strana Svobodných. Když tedy všichni vidí, že je to špatné, proč to dál máme a proč se většina lidí a stran proti tomu nebouří?