Biopaliva: Poslanci přehlasovali presidentské veto

27.05.2010 20:59

(tyden.cz) 27. května 2010 jsme názorně viděli, jak souvisí globální oteplování s našimi peněženkami. A viděli jsme, že nepodložené klimatické hypotézy jsou zneužívány lobbisty, aby z kapes občanů vytáhli peníze. Dobrá zpráva je, že už i masmédia o tom píší a otevřeně říkají, že je to špatně.

Demonstrovat proti biopalivům se nikdo neobtěžoval. Kromě Strany svobodných občanů. Lidem je to asi jedno, ačkoliv to půjde z jejich peněženek.

 

Komentáře:

Pánek: Volte Babišovu koalici

Matějka: Poslanci den před volbami? Jistě, vždyť slíbili protlačit biopaliva

 

Prohlášení Strany svobodných občanů: 

Svobodní odsuzují „Babišovu koalici“. Poslanci ČSSD, ODS, TOP09, KSČM, KDU-ČSL a Strany zelených přehlasovali veto prezidenta republiky a zvýšili povinné příměsi biopaliv ve prospěch skupiny Agrofert a na úkor všech spotřebitelů. Pro zvýhodnění biopaliv hlasovalo 125 poslanců všech stran. Proti hlasovali a Svobodným vyjádřili podporu Eva Dundáčková, Alena Páralová, Jan Schwippel, Juraj Raninec. Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová zmínila v rozpravě jak petici proti zdražování, kterou Svobodní  poslancům předali, tak i dopis místopředsedy Svobodných Františka Matějky.

Až se Svobodní dostanou do sněmovny, zruší zvýhodnění biopaliv a solárních elektráren. Do té doby budou spotřebitelé doplácet ročně 30 miliard korun na solární panely v cenách elektřiny a 6 miliard korun v cenách pohonných hmot na biopaliva.

================

Ceteram autem censeo... přijímat nákladnou legislativu na základě vědecky neprokázané hypotézy je nebezpečný precedens. Příště se můžeme dočkat toho, že se budou přijímat nákladná opatření na boj proti duchům a lesním vílám. To jsou také neprokázané hypotézy.