Austrálie: Cook vyhrál cenu Eureka

06.09.2011 20:29

Pokud někdo pochybuje o politizaci vědy, ať se zamyslí nad následující zprávou. V létě 2011 australská vláda Julie Gillardové za podpory klimatického guru prof. Garnauta vede kampaň za prosazení uhlíkové daně. Ač před volbami slíbila, že uhlíková daň nebude. Do bitvy se v létě 2011 zapojil i lord MOnckton a Václav Klaus, kteří Austrálii navštívili.

A kdopak vyhrál počátkem září 2011 Eureka Prize, ocenění za přínos k vědecké osvětě? Po Al Gorovi nejznámější světový popularizátor alarmismu, Australan John Cook. Taková náhoda. Nijak to nesouvisí se snahou napařit občanům uhlíkovou daň. Kdepak.

Sydney Morning Herald píše: "V  Hordern Pavilonu bylo uděleno 25 Heuréka cen v celkové hodnotě 240 000 dolarů. John Cook, vystudovaný fyzik, který vytvořil web Skeptical Science, jež vyvrací lži a dezinformace o klimatických změnách, vyhrál ocenění za přínos k šíření osvěty o klimatické změně. Byl na cenu navržen vládou Nového Jižního Walesu. Cook svoje stránky spustil v roce 2007."

Cenu udílí Australian Museum už asi 20 let (Viz)

Cook dostal 10 tisíc dolarů. Chytrý člověk jde s vládnoucím režimem, protože z toho mohou kápnou pocty, funkce a dolárky. Kdybych já stejnou energii, jakou věnuji psaní, investoval do alarmistické propagandy, jezdil bych dnes po konferencích EU, dostával bych ceny, můj web by dotovaly zelené nadace. To je volba jako za totáče, jestli vstoupit do strany.

Zároveň byl Cook za věrné služby feudální vrchnosti pasován  do rytířského stavu. Pardon. Byl přijat jako "research fellow" do Global Change Institute  při Univesity of Queensland, kde kdysi studoval. GCI je australská obdoba brněnského klima ústavu CzechGlobe. Jejich weby se podobají jako vejce vejci - už nemluví o globálním oteplování, ale o globální změně. Ne změně klimatu. Jenom změně. Výzkum změny - čehokoli.

V čele GCI stojí ředitel Prof. Ove Hoegh-Guldberg, koordinující vedoucí autor IPCC, což je jasná záruka kvality. Proslavil se tím, jak napadl známého amerického klimaskeptika Anthony Wattsovi během jeho turné po Austrálii 2010.