AR5: IPCC začíná pracovat na dalším švindlu

23.03.2010 18:30

(IPCC) Na webu IPCC se dočtete, že začínají práce na Páté zprávě Mezivládního panelu pro klimatické změny. Zkratka pro  pátou zprávu je AR5. Vlády mohou nominovat "loajální kádry" do komise a to v období od 15. ledna do 12.března 2010. Osobně jsem zvědav, kdo se po trapasu s Himalájemi do této komise pohrne. Vždyť je to spíš škraloup na kariéře, být s tímto tělesem spojován. Pátá zpráva má být publikována v roce 2014.  Pokud máte zájem se této kamufláže zúčastnit, je čas podat si přihlášku. Mne hlavně zajímá pracovní skupina jedna (WGI), která má za úkol přepisování historie. Historii jsem studoval, tak se mě to poněkud dotýká.

Micheala Hokejku Manna jeho kámoši z vedení Pennsylvánské university zprostili všech obvinění, tak by se mohl ujmout řízení prací jako hlavní autor (Lead Author), ne? A hlavně by tam neměl chybět starý pardál Stephen Schneider von Stanford.

Hlavně se těším, jaké "scénáře" zase napíše pro IPCC pan Roland Emmerich. Taky se tak těšíte?

PS: Český zástupce v  IPCC, pan Metelka se k budoucnosti IPCC vyjádřil na svém blogu (zde). Říká, že pan Pachauri by měl odstoupit, ale k jakýmkoli změnám může dojít až na říjnovém plenárním zasedání.