Al Gore: Je po všem

25.09.2010 14:34

(Telegraph, GreenHell) Lidé, kteří plánují zlikvidovat ekonomiku uvalením uhlíkové daně, jsou smutní. Přitom uvalit na Američany uhlíkovku uprostřed hospodářské recese by mohlo krizi nádherně prodloužit, abychom si ji více užili. Ale tak to nebude.

I Al Gore uznal porážku: "Tato bitva je nevýhra a pro letošní rok je s tím konec." Senátem v roce 2010 klimatický zákon neprojde, uhlík nebude postaven mimo zákon.

Al Bunda pochválil dolní sněmovnu (ta uhlíkovku schválila), ale opřel se do Senátu, kde se to zaseklo. Kerry (který kdysi kandidoval proti Bushovi) se moc o uhlíkovku zasazoval, ale neuspěl. Al se opřeli i do vlády Baracka Obamy, že prý selhala.

A kdo za tyto neúspěchy může? Neschopnost alarmistů? Absurdní čachrování s klimatickými daty a grafy? Švindly klimatologů IPCC, které poškodily důvěryhodnost alarmismu?

Ne. To zlí imperialisté, jejichž zákeřné čachry nám podrývají budování socialismu. Prý za to mohou zájmy mocných uhelných a ropných korporací, kteří vedli "cynickou koordinovanou kampaň" díky "bezprecedentnímu financování" a utratili "stovky milionů dolarů na lobování".

Alovo uvažování silně připomíná Orwellův román "Zvířecí farma". Nebo Orwellův "1984". Když papaláši něco pokazí, vždy hodí vinu na zlého Nepřítele. I kdyby si toho nepřítele měli třeba vymyslet. Hlavně nepřiznat vlastní neschopnost, že Ale?

Al také ze svého selhání viní klimaskeptiky, kteří prý "útočí na vědu a vědce". Pokud Al označuje Jonese a Manna za vědce, tak to je tedy silná káva. To je urážka všech ostatních vědců, kteří poctivě pracují.

"Skeptici způsobili velké škody a zaseli pochybnosti," řekl Gore. To jsme rádi. Budu to brát jako pochvalu.

Al Gore žije odtržen zcela od reality. Ropné korporace mají k dispozici jen nepatrný zlomek peněz, jaké mají alarmisté. Většina klimaskeptiků píše o trapasech IPCC zcela zdarma a nezištně. Například Steve McIntyre, což je geolog v důchodu.

Ne. Alarmistické hnutí zkrachovalo, protože nebylo založeno na pravdě, ale na lži. Pravda se nakonec vždycky ukáže. I když to někdy trvá moc dlouho.

James Delingpole z britského deníku Telegraph o těchto Al Gorových poraženeckých slovech napsal článek: "Der Kreig ist verloren." Přirovnává tak zoufalství Al Gora k situaci Adolfa Hitlera v berlínském bunkru v posledních dnech války.

 

 

Dobře, klima je prohráno. Ale Al Gore se nevzdává. Brzy přijde s novým tématem. Je tu nová hrozba, daleko strašnější než klimatické změny. A to je... Lidoprasomedvěd. Je třeba vytvořit pro to novou mezinárodní komisi OSN. Just kidding.